Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση μεταξύ των Δημάρχων από την Opinion-poll

Μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση μεταξύ των Δημάρχων από την Opinion-poll

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα με θέμα: «ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Opinion-poll σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης με αποδέκτες τους ίδιους τους Δημάρχους και η οποία αναδεικνύει την αγωνία τους, τις απόψεις τους για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θεσμό.

Η ανταπόκριση των Δημάρχων ήταν σημαντική αφού ανταποκρίθηκε 1 στους 3 Δημάρχους της χώρας.

Η ανεργία, η κατάσταση του οδικού δικτύου και η καθαριότητα προκρίνονται από τους Δημάρχους ως την τριάδα των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με ποσοστά 54.55%, 46.75% και 40.26% αντίστοιχα. Ακολουθούν η τόνωση της τοπικής αγοράς, η κατάσταση των Παιδικών Χαρών και η κατάσταση που επικρατεί στις δομές Υγείας και στα Νοσοκομεία με ποσοστά 33,77%, 32,47% και 24,68% . Είναι φανερό ότι το πρόβλημα των προβλημάτων για τους Δημάρχους είναι η Ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Εδώ ακριβώς αναζητούνται κινήσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Εντύπωση προκαλεί ότι ο ένας στους πέντε Δημάρχους δηλώνει ότι η ίδια η αδυναμία του Δημάρχου και η έλλειψη σχεδίου συνιστούν εμπόδιο για την προώθηση του δημοτικού έργου.

Περισσότερα στοιχεία μπορείτε να δείτε στην ίδια την έρευνα στο link:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ 2017

όπου παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι ερωτήσεις με ανάλυση των ποσοστών σε στατιστικές πίτες και γραφήματα με ράβδους όπου κρίνεται αναγκαίο.