Όροι και προϋποθέσεις για την εκλογή επικεφαλής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Όροι και προϋποθέσεις για την εκλογή επικεφαλής στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς καθώς και τα κύρια στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι

Μέχρι στιγμής οι Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Ραγκούσης , Γεώργιος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης και Γιάννης Μανιάτης έχουν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά τους. Αναμένεται η ανακοίνωση από τον Νίκο Ανδρουλάκη τις επόμενες μέρες και υπάρχει ανοιχτό ερωτηματικό για το τι θα πράξουν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Τούντας και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Οι εκλογές

Έγιναν γνωστές οι αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου για τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας στον υπό σύσταση νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς.

  • Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων
  • 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο α΄γύρος) και εφόσον χρειαστεί στις 12 Νοεμβρίου ο β΄ γύρος
  • 2000 € παράβολο συμμετοχής υποψηφίου που πρέπει να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό
  • 4 € η συμμετοχή του κάθε ψηφοφόρου

Κάθε υποψήφιος, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής,θα πρέπει να υποβάλει το αργότερο ως το μεσημέρι της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου, κατάλογο με τουλάχιστον 1.000 υπογραφές μοναδικής υποστήριξης σε τουλάχιστον 7 από τις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, με ελάχιστο αριθμό 50 υπογραφών ανά περιφέρεια και η Επιτροπή επιφυλάσσεται να επικυρώσει τις υποψηφιότητες το αργότερο ως τις 26 Σεπτεμβρίου.