Κεντροαριστερά: Μαζική προσέλευση και στο δεύτερο γύρο

Κεντροαριστερά: Μαζική προσέλευση και στο δεύτερο γύρο

Μαζική είναι η συμμετοχή των πολιτών στο δεύτερο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς. Από τις 8 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, με υποψηφίους τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι στα 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Επικράτεια και στα 22 του εξωτερικού.

Η διαδικασία είναι απλούστερη, γιατί δεν απαιτείται συμπλήρωση αίτησης, ούτε η καταβολή 3 ευρώ, ενώ μπορεί κανείς να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή, έχοντας μαζί του την ταυτότητά του ή το διαβατήριο.

 

Αιχμές λίγο πριν την κάλπη

Η τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα τους χαρακτηρίστηκε από αιχμές και σπόντες για τη φυσιογνωμία του νέου φορέα, αλλά και την ακύρωση του ντιμπέιτ, οι οποίες, όμως, συνοδεύτηκαν από ισχυρές δεσμεύσεις για ενότητα την επόμενη ημέρα.

Σε ότι αφορά δε τη συμμετοχή, υπό το φόβο ότι θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή της πρώτης Κυριακής, τα επιτελεία των δύο μονομάχων όλες τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιούν πλήθος τηλεφωνικών επαφών και συναντήσεων αναζητώντας συμμάχους στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την εκλογική τους δυναμική και να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

Πρόσκληση για ευρεία συμμετοχή απηύθυνε και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας ώστε «να επιβεβαιώσουμε με την ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή».

Ο κ. Αλιβιζάτος επεσήμανε πως «η Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από Δευτέρα» και σημείωσε πως η Επιτροπή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι η ψηφοφορία αδιάβλητη.

Και ο Νίκος Αλιβιζάτος κατέληξε λέγοντας ότι «ανεξάρτητα από ποιον/α συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, καλώ τον καθενα και την καθεμιά να ψηφίσει, γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

Πηγή: in.gr