Βασίλης Κόκκαλης VS Γιώργος Καραμέρος και στη μέση η Λεωφόρος Κύμης

Βασίλης Κόκκαλης VS Γιώργος Καραμέρος και στη μέση η Λεωφόρος Κύμης

Απελευθερώνεται, με ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η επέκταση και ολοκλήρωση της λεωφόρου Κύμης μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η ολοκλήρωσή της λεωφόρου αποτελούσε προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής, με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο να θέτει το ζήτημα στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδομών σε σχετική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη δήλωσε σχετικά: «Το έργο αποτελεί βασική ανάγκη για την βόρεια Αθήνα και πρέπει να γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον. Η ολοκλήρωσή του πρόκειται να τερματίσει την ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας και να μειώσει διάσπαρτους κυκλοφοριακούς φόρτους ανακουφίζοντας και αναβαθμίζοντας περιοχές όπως το Μαρούσι, το Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία το Χαλάνδρι, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη, τη Μεταμόρφωση, την Λυκόβρυση και την Πεύκη. Ως Περιφερειακή Αρχή ζητήσαμε την προώθηση του έργου από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, συναντήσαμε «ευήκοα ώτα» και ακολούθησε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Δέδε. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε σήμερα, ότι το έργο μπορεί πλέον να προχωρήσει. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξή του ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις».

Στη δήλωση αυτή της Περιφέρειας και στα όσα είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος έρχεται η καυστική απάντηση του αντιδημάρχου του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, Βασίλη Κόκκαλη: Κύριε Καραμέρο, Πρωτοχρονιά έρχεται, όχι Πρωταπριλιά

Αφού πέταξε το χρώματος «καναρινί» γιλέκο με το οποίο γυρνούσε πριν από μερικές μέρες  από κανάλι σε κανάλι ο  αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος, αποφάσισε λίγο πριν την Πρωτοχρονιά να φορέσει την «κόκκινη στολή» του Άγιου Βασίλη και να επισκεφθεί το Γενικό Γραμματέα Υποδομών.

«Το δώρο που μας φέρνει» από την επίσκεψη του αυτή στο Υπουργείο (και  όχι από την Καισαρεία), είναι η δήθεν δέσμευση της Κυβέρνησης για έκδοση ειδικής πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία θα υλοποιηθεί το έργο της επέκτασης και ολοκλήρωσης της Λεωφόρου Κύμης, μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας.

Είναι προφανές ότι ο κ. αντιπεριφερειάρχης έχει μεγάλο άγχος για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Κι αφού δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο στον τομέα ευθύνης του, επιλέγει να μιλήσει για τη δήθεν υλοποίηση ενός σημαντικού μεν έργου υποδομής, για το οποίο όμως δεν υπάρχει καμία σοβαρή προετοιμασία από πλευράς Περιφέρειας Αττικής.

Καλούμε τον κ. Καραμέρο χρονιάρες μέρες που είναι, να σοβαρευτεί επιτέλους. Αντί να φωτογραφίζεται με τους Υπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υποδομών και να εκδίδει δελτία τύπου «κενά περιεχομένου» παραμονές Πρωτοχρονιάς, να μας παρουσιάσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα πραγματικά στοιχεία γι αυτό το πραγματικά απαραίτητο έργο. Να μας πει:

  • Στη βάση ποιας μελέτης θα υλοποιηθεί η επέκταση της Λ. Κύμης.
  • Από ποιες πηγές θα χρηματοδοτηθεί και πόσο θα κοστίσει το έργο.
  • Σε ποιον προϋπολογισμό θα ενταχθεί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του.

Οι πολίτες της Αττικής δεν είναι ιθαγενείς, για να τους τάζει ο κάθε αντι-περιφερειάρχης λαγούς με πετραχήλια. Αν ο κ. Καραμέρος έχει κάτι σοβαρό να μας πει, είμαστε έτοιμοι να τον ακούσουμε.

Αλλά τον παρακαλούμε να μην μπερδεύει την Πρωτοχρονιά με την Πρωταπριλιά.

Καλή Χρονιά σε Όλους.