Η Δούρου, οι εκλογές της Περιφέρειας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο… Παχατουρίδης!

Η Δούρου, οι εκλογές της Περιφέρειας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο… Παχατουρίδης!

Από την μία τα στελέχη που γυρίζουν την πλάτη στην Περιφέρεια και οδηγούνται σε άλλα μετερίζια, και από την άλλη η ίδια η περιφερειάρχης η οποία εγκλωβισμένη αναζητά διέξοδο.

Η συζήτηση που επικρατεί στο παρασκήνιο είναι οι προθέσεις της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου όσον αφορά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επί της ουσίας φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί στον σχεδιασμό της να μείνει στο απυρόβλητο όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στην κυβέρνηση.

Στα τρία χρόνια που έχουν περάσει με εκείνη να καλείται να υπηρετήσει από το πόστο που εκλέχθηκε, ο μεγάλος της αντίπαλος κατάφερε πράγματα που αυτή δεν τα είχε καν φανταστεί: ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό το κόμμα ισχυροποιώντας την θέση του ενώ θεωρείται απίθανο η… παντοδυναμία του να αμφισβητηθεί από τον οποιοδήποτε ειδικά αν η ήττα στην επόμενη αναμέτρηση θεωρηθεί διαχειρήσιμη.

Και η Δούρου; Μέχρι ώρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της αλλά εξετάζει κάθε ενδεχόμενο. Θεωρείται βέβαιο πως ο Αλέξης Τσίπρας τη θέλει να διεκδικήσει την επανεκλογή της στην Περιφέρεια!

Όχι μόνο για να την κρατήσει μακριά του αλλά κυρίως γιατί θεωρείται από κάποιους δεδομένο πως στην επόμενη αναμέτρηση θα χάσει με αποτέλεσμα να πέσουν οι πολιτικές της μετοχές και να αποδυναμωθεί ως μελλοντικός δελφίνος.

Μετά την κίνηση του Γιάννη Σγουρού να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, γίνεται σαφές πως σύντομα η Ρ. Δούρου θα πρέπει και εκείνη με τη σειρά της να ανοίξει τα χαρτιά της. Ο χρόνος που ίσως πίστευε πως έχει στη διάθεσή της δεν υπάρχει και ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Εκείνο που θα πρέπει να αναλογιστεί είναι τι θα της κοστίσει περισσότερο: να αφήσει την θητεία της στη μέση ή να μείνει εκτός παιχνιδιού για κάποια χρόνια;

Αν η Ρένα Δούρου θέλει να είναι υποψήφια στις επόμενες εθνικές εκλογές θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί λόγω των περιορισμών που θέτει ο νόμος ο οποίος της απαγορεύει για ένα έτος από την ημέρα που θα παραδόσει να είναι υποψήφια.

Οπότε, αν παραιτηθεί σήμερα, το πιθανότερο είναι όλο αυτό να της κοστίσει με δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει ποσοστά και ίσως και εκείνη να μην εκλεγεί καν.

Επιπλέον θα δείξει μια… τυχοδιωκτική (πολιτικά) διάθεση η οποία θα ζημιώσει το πολιτικό της προφίλ. Αν είναι εκ νέου υποψήφια το πιθανότερο είναι μεν να χάσει όπως θα έχει πολιτικό ρόλο ως αντιπολίτευση.

Η ίδια δεν ανοίγει τα χαρτιά της ούτε στους συνεργάτες της παρά μόνο σε ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης της. Αυτό προκαλεί έντονη δυσφορία στο εσωτερικό της παράταξης.

Ήδη δύο αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός. Ο μεν ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου μένει να αποφασίσει αν θα επιλέξει τα παλιά του (και ασφαλή λημέρια) στον Δήμο Σαρωνικού ή αν θα αναμετρηθεί με τους συντρόφους του στην εκλογική περιφέρεια της Αττικής για μια θέση στη Βουλή. (Διαβάστε σχετικά)

Ο δε του Βόρειου Τομέα Γιώργος Καράμερος ετοιμάζεται για να καλύψει το… κενό που, όπως όλα δείχνουν, θα αφήσει στο Μαρούσι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.

Ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν άλλα δύο στελέχη πρώτης γραμμής της διοίκησης Δούρου να εξετάζουν την πιθανότητα να αποσυρθούν εντελώς ώστε να μην κληθούν να σηκώσουν βάρος που δεν τους αναλογεί.

Συνεργάτες της περιφερειάρχη, όταν τους τέθηκε το ερώτημα, δήλωσαν πως δεν είναι ακόμα χρόνος. Η ίδια πάντως σε συνέντευξή της και απαντώντας σχετικά, τόνισε ότι πορεύεται σύμφωνα με τη ρήση του Ταλεϊράνδου σχετικά με το πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι κάποιος στη συγκυρία.

Σημείωσε δε ότι ανήκει σε ένα κόμμα όπου διαπαιδαγωγήθηκε να ενεργεί ανάλογα με τις ανάγκες. Υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζει την πολιτική ως «αποστολή για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών» μας κι ότι τον τελευταίο λόγο σε αυτό, πέρα από τον κομματικό μηχανισμό, τον έχουν οι πολίτες ως οι τελικοί κριτές της προσφοράς του καθενός.

«Για εμένα εξουσία και ανάληψη εξουσίας, σημαίνει εκπλήρωση αποστολής», είπε χαρακτηριστικά.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά τις τελευταίες ώρες έντονη είναι η φημολογία για το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας της σε κεντρικό δήμο, ίσως και της Αθήνας.

Με δεδεομένη τη ρευστή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής, είναι λογικό Μαξίμου και Κουμουνδούρου να αναζητούν και τον αντικαταστάτη της Ρένας Δούρου!

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο νυν δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Το σχεδόν απίστευτο αυτό σενάριο έχει βάση, υποστηρίζουν καλά γνωρίζοντες των δρώμενων στην Κουμουνδούρου.

Όπως υποστηρίζουν «πρόκειται για ένα πρόσωπο με επιτυχημένη διαδρομή στην αυτοδιοίκηση ο οποίος έχει ερείσματα τόσο στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς που άλλοτε κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ όσο και σε εκείνον της κεντροδεξιάς».

Και επιμένουν ότι «θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη με ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο εκ βάθρων».

Κάτι βέβαια που είναι μονόδρομος αφού δύσκολα θα τον ακολουθούσε σε ένα τέτοιο εγχείρημα η πλειοψηφία των σημερινών στελεχών της κας Δούρου.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι όταν ρωτήθηκε σχετικά ο δήμαρχος Περιστερίου περιορίστηκε να πει πως είναι στρατευμένος στην αυτοδιοίκηση και πως μόνος υποστηρικτής του είναι ο κόσμος. Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τον βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης επανέλαβε το ίδιο επιτρέποντας κάθε ερμηνεία!

Αυτό βέβαια που δεν λαμβάνουν υπόψη τους στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο κ. Παχατουρίδης θα ξεκινήσει ενδεχόμενο προεκλογικό αγώνα από θέση άμυνας αφού δύσκολα μπορούν οι πολίτες να ξεχάσουν τον… Κώστα που του ζητήθηκε να προσαρμόσει συμβάσεις αφού τις είχαν οι προμηθευτές που κάποιοι στον Δήμο Περιστερίου ήθελαν!

Όπως επίσης εξίσου δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον κ. Παχατουρίδη «άριστο» της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης,που «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη καθώς, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε και στη Διαύγεια σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, ο Δήμος Περιστερίου φέρεται να διαλέγει προμηθευτές!».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παχατουρίδης έχει προσφύγει για το θέμα αυτό στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: notioanatolika.gr