Σταύρος Θεοδωράκης για παραίτηση υφυπουργού: «Πως λέμε Έλληνας υπουργός… Καμία σχέση»

Σταύρος Θεοδωράκης για παραίτηση υφυπουργού: «Πως λέμε Έλληνας υπουργός… Καμία σχέση»

Την παρακάτω ανάρτηση έκανε στο προφίλ του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε στην Βουλή ένας υφυπουργός. Η είδηση δεν πήρε δημοσιότητα στην Αθήνα αν και θα έπρεπε. Ο υφυπουργός παραιτήθηκε γιατί άργησε να προσέλθει στη συνεδρίαση για να απαντήσει σε ερώτηση που είχε καταθέσει βουλευτής της αντιπολίτευσης!

«Ντρέπομαι που σήμερα δεν ήμουν στη θέση μου όταν έπρεπε», είπε στη Βουλή. Τελικά το σώμα με ένα παρατεταμένο «νo! νo! νo!» δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. Όλα αυτά στην Βουλή των Λόρδων με πρωταγωνιστή τον υφυπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης Μάικλ Μπέιτς.

Στην Ελλάδα οι υπουργοί δεν νιώθουν υποχρεωμένοι ούτε καν να απαντούν. Οι βουλευτές του Ποταμιού έχουν καταθέσει 104 επίκαιρες ερωτήσεις κι από αυτές έχουν απαντηθεί μόνον οι 42! Και συνολικά έχουμε καταθέσει 902 ερωτήσεις, από τις οποίες έχουν απαντηθεί πλήρως μόνον οι 229! Ο λαλίστατος, ας πούμε, υπουργός Παιδείας δεν έχει απαντήσει εδώ και 3 μήνες σε ερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Για τις συμμορίες και για τις απειλές στους φοιτητές και τους καθηγητές.

Αξίζει όμως να διαβαστεί ολόκληρη η δήλωση παραίτησής του Μπέιτς: «Θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τη βουλευτή Λίστερ, που δεν ήμουν στη θέση μου για να απαντήσω στις ερωτήσεις της. Εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκομαι στη βουλή των Λόρδων και απολαμβάνω το προνόμιο να απαντάω ερωτήματα εκ μέρους της κυβέρνησης, πίστευα πάντα ότι αποτελεί καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε στα υψηλότερα πρότυπα ευγένειας και σεβασμού. Ντρέπομαι βαθιά που σήμερα δεν ήμουν στη θέση μου όταν έπρεπε».

Πως λέμε Έλληνας υπουργός… Καμία σχέση.

 

 –