Ερρίφθη ο κύβος για τις Αυτοδιοικητικές κάλπες δια στόματος Γεώργιου Ιωακειμίδη

Ερρίφθη ο κύβος για τις Αυτοδιοικητικές κάλπες δια στόματος Γεώργιου Ιωακειμίδη

Μετά την οριστικοποίηση της διεξαγωγής των ευρωεκλογών του 2019, στις 26 Μαΐου του επόμενου έτους, ερρίφθη ο κύβος και για τις αυτοδιοικητικές κάλπες!

Έτσι, όπως αποκάλυψε το μεσημέρι της Τετάρτης, στη σύσκεψη των δημάρχων και εκπροσώπων των 13 δήμων της Ανατολικής Αττικής η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του τοπικού συμβουλίου Παλλήνης ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αν. Αττικής, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου του 2019, δηλαδή στις 3 του μήνα εκείνου.

Ο κ. Ιωακειμίδης επικαλέστηκε σχετική διαβεβαίωση που του έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι η θητεία των νυν περιφερειαρχών, δημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων θα παραταθεί ενώ άγνωστο είναι ακόμη εάν όσοι εκλεγούν στις εκλογές του 2019 θα αναλάβουν καθήκοντα αμέσως ή από την 1η Ιανουαρίου του 2020, κάτι το οποίο, ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί.

Γίνεται σαφές βέβαια ότι στις περιφέρειες και στους δήμους που θα υπάρξει και δεύτερη εκλογική Κυριακή, αυτή θα είναι η 10 Νοεμβρίου 2019.

Πηγή: aparaskevi-images.gr