Συνάντηση Τόσκα με τους πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης της Αττικής με θέμα την εγκληματικότητα

Συνάντηση Τόσκα με τους πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης της Αττικής με θέμα την εγκληματικότητα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σήμερα 13 Απριλίου 2018, συναντήθηκε με τους πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης της Αττικής για να συζητήσουν θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης των περιοχών τους.

Πρόκειται για τους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, Βάρης –Βούλας –Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλο, Ελληνικού –Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου οι οποίοι ήρθαν στη συνάντηση συνοδευόμενοι από αντιδημάρχους. Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και αξιωματούχοι της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά το πέρας της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε «σε πολύ καλό κλίμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Τόσκας, έγιναν οι εξής δηλώσεις σε παρόντες εκπροσώπους των ΜΜΕ:

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας: «Σήμερα με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο Υπουργείο τους πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης, μετά από αίτημα-πρωτοβουλία του δημάρχου Φαλήρου κυρίου Χατζηδάκη. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, σε πολύ καλό κλίμα.

Συζητήσαμε τα προβλήματα της αστυνόμευσης στην Νοτιοανατολική περιοχή και πάρθηκαν αποφάσεις σε ό,τι αφορά ορισμένα επιμέρους ζητήματα και κλείσαμε ραντεβού για μετά από ένα μήνα, για τις 15 Μαΐου, ώστε να κάνουμε έναν απολογισμό, να δούμε τί διορθώθηκε και τί δεν διορθώθηκε και να προχωρήσουμε σε διορθωτικές κινήσεις. Με τέτοια διάθεση συνεργαζόμαστε με τους Δήμους. Όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα, όλοι ζούμε τις ίδιες καταστάσεις και με τέτοια αντίληψη, εποικοδομητική, το κράτος μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται για να διορθώσουμε καταστάσεις. Θα ήθελα να δώσω το λόγο στον εκπρόσωπο των δημάρχων. Κύριε Δήμαρχε».

Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης: «Όλοι οι συνάδελφοι δήμαρχοι του παράκτιου μετώπου με σαφήνεια κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταγράφηκαν, αναγνωρίστηκαν τα προβλήματα και θα γίνουν προσπάθειες να υλοποιηθούν λύσεις εντός μηνός. Σε ένα μήνα θα είμαστε εδώ για το αν αυτά τα οποία εντοπίσαμε μπορούν να λυθούν και, αν χρειαστεί, θα ξαναγίνεται ανά μήνα η συνάντηση για να δίνουμε λύσεις και να μη μείνουν τα πράγματα μόνο στη θεωρία».

Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου: «Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση λειτουργίας του Β’ Α.Τ. Γλυφάδας, στην Άνω Γλυφάδα, κάτι που επανειλημμένως έχουμε ζητήσει. Στην περιοχή μας κυριαρχεί έντονο συναίσθημα ανασφάλειας. Είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα και κυρίως να αυξηθεί η καθημερινή, 24ωρη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη. Ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τον κ. Υπουργό θα βοηθήσουν στην άμεση βελτίωση της κατάστασης». Υπογράμμισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η λειτουργία του αστυνομικού της γειτονιάς, που έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει στις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας με κάθε πρόσφορο μέσο.

Επόμενο ραντεβού για τον πρώτο απολογισμό ορίστηκε μετά από έναν μήνα στις 15 Μαΐου 2018.