Προς απόσυρση η υποψηφιότητα Πατούλη στην Αθήνα μετά την οριστικοποίηση Μπακογιάννη;

Προς απόσυρση η υποψηφιότητα Πατούλη στην Αθήνα μετά την οριστικοποίηση Μπακογιάννη;

Οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας έπειτα από σειρά δημοσκοπήσεων που τον έφεραν πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Α’ Αθήνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ανδρέα Κωνσταντάτου στο thecaller.gr.

Πρώτος στις προτιμήσεις βρέθηκε ο κ. Μπακογιάννης ξεπερνώντας ακόμα και τον νυν Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για περίπου 20 λεπτά στα πλαίσια της συνάντησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες και τοπικούς άρχοντες.

Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος η υποψηφιότητα του κ. Πατούλη οδεύει μάλλον προς απόσυρση.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η υποψηφιότητα Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας, ο οποίος ταυτίζεται με την εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθήνας οδηγεί τη Ντόρα Μπακογιάννη στα Χανιά ως υποψήφια βουλευτή στις προσεχείς εκλογές, ενώ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετακινείται ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης από τη Β’ Αθήνας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σκέπτεται να θέσει υποψηφιότητα σε ακριτική περιοχή (Έβρος ή Αιγαίο) για συμβολικούς λόγους.

Επίσης φαίνεται πως η Πειραιώς θέλει να «κλείσει» ορισμένες υποψηφιότητες από τώρα για τις περιφέρειες της χώρας, ώστε να αποτρέψει τυχόν «ανταρτικά» ψηφοδέλτια που θα μπορούσαν να διασπάσουν το «γαλάζιο» μέτωπο». Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Κωνσταντάτου φέρεται πως ο κ. Αγοραστός θα δώσει ξανά τη «μάχη» για τη Θεσσαλία, ο κ. Τζιτζικώστας για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο κ. Καχριμάνης στην Ήπειρο, ενώ ο κ. Λυκουρέτζος θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προβληματισμός υπάρχει για τα Ιόνια νησιά, που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, με τη ΝΔ να στρέφεται προς τον Γιάννη Τρεπεκλή, πρώην δήμαρχο. Ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη ΝΔ ο Χρήστος Μέτιος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ για την περιφέρεια Αττικής  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά καλά κλειστά τα χαρτιά του.