Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, στέλνει μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, στέλνει μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας

Σήμερα, 14 Μαΐου, είναι  η ημέρα εορτασμού της Μητέρας  και ο νους μας στρέφεται στους αγώνες– αγώνες κάθε είδους – που δίνουν οι μητέρες σε όλο τον κόσμο. Η μητέρα νοικοκυρά, η άνεργη όπως και η εργαζόμενη, η ανύπαντρη, η μητέρα παιδιών με αναπηρία. Αγώνες που δίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συχνά γίνονται όλο και πιο δύσκολοι, υπό την πίεση των σημερινών προβλημάτων που αφορούν βέβαια ολόκληρη την κοινωνία, αλλά ιδιαίτερα τις μητέρες. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως οι προσπάθειες ενίσχυσης του δικτύου των παιδικών σταθμών, καταπολέμησης της παιδικής φτώχειας, τα σχολικά συσσίτια κλπ, τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται.

Ειδικά στις μέρες μας, είναι αδύνατον να μην μας συγκινεί ιδιαίτερα ο αγώνας της  μητέρας που σε περιοχές, που μαστίζονται από τους πολέμους και την ακραία φτώχεια, προσπαθεί να κρατήσει το παιδί της στη ζωή. Ο αγώνας της μητέρας  που επιλέγει το δρόμο της προσφυγιάς, ώστε να σώσει και να προσφέρει στο παιδί της μια καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο κόσμο, είναι κάτι που βλέπουμε καθημερινά και στη χώρα μας και πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει.

Χρέος μας, να προσπαθήσουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση του, να συμβάλλουμε στην εδραίωση της παγκόσμιας Ειρήνης  και στη διασφάλιση ενός καλύτερου Μέλλοντος για τα παιδιά όλου του κόσμου.

 –

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

Πρόεδρος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου