Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες! από την βουλευτή της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες! από την βουλευτή της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

Φέτος θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην εργαζόμενη και την άνεργη μητέρα.

Στην εργαζόμενη, που πασχίζει καθημερινά να συνδυάσει τους πολύπλοκους, απαιτητικούς και αντικρουόμενους συχνά ρόλους της μητέρας, της επαγγελματία, της συζύγου, της σπουδάστριας, απουσία ουσιαστικού υποστηρικτικού πλαισίου από την Πολιτεία.

Στην άνεργη, που πασχίζει καθημερινά να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες της οικογένειάς της με πενιχρά οικονομικά μέσα, που αδυνατεί να βρει έμμισθη απασχόληση ενώ τα έξοδα ενός παιδιού βαίνουν αυξανόμενα, που απογοητεύεται ή και απελπίζεται στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Η μητρότητα είναι ιερή. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, η οποία αντιμετωπίζει μείζον δημογραφικό πρόβλημα, η μητρότητα πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο και η στήριξη αυτή να αποτελέσει προτεραιότητα για το κράτος. Συγκεκριμένα, στοχευμένα και αποτελεσματικά, με δράσεις διευκόλυνσης της γονεϊκότητας. Με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα, με προώθηση πιο ευέλικτων μορφών εργασίας για τους νέους γονείς τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, με την εξασφάλιση θέσης για κάθε παιδί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, με ωράριο λειτουργίας των σταθμών που να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς, με έργα αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, ιδίως στα αστικά κέντρα, ώστε να είναι προσβάσιμος, με πολιτικές απασχόλησης που να βοηθούν τις άνεργες μητέρες.

Η φετινή γιορτή της μητέρας ας γίνει αφορμή σκέψης και δράσης.

 

Νίκη Κεραμέως

Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων