Τα 5 πιο σημαντικά της εβδομάδας που πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τα 5 πιο σημαντικά της εβδομάδας που πέρασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από την καταπολέμηση του αντισημιτισμού μέχρι την ενίσχυση των μεταφορών και το 5G δίκτυο, δείτε στο βίντεο τα πέντε σημαντικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν αυτή την εβδομάδα στην ολομέλεια του ΕΚ και στις επιτροπές.


  • Μόνο 12 κράτη μέλη αναφέρουν επίσημα δεδομένα για τον αντισημιτισμό. Το Κοινοβούλιο ψήφισε μέτρα για την καταπολέμηση της πρόσφατης έξαρσης των εγκλημάτων μίσους κατά των Εβραίων.
  • 20% του συνόλου των φορτηγών στην ΕΕ κυκλοφορούν κενά. Οι νομοθέτες συζήτησαν προτάσεις για να κάνουν πιο αποτελεσματικές τις οδικές μεταφορές στην Ευρώπη.
  • Το 5G ή η πέμπτη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας αναμένεται πως θα αποτελέσει τη νόρμα στο μέλλον. Η Ευρώπη δεσμεύτηκε για 700 εκατομμύρια ευρώ βοήθειας για την έναρξη της νέας ψηφιακής εποχής.
  • Τα ηλεκτρονικά βιβλία φορολογούνται κατά 15%, τρεις φορές δηλαδή πάνω από τις έντυπες εκδόσεις. Οι ευρωβουλευτές θέλουν να συμφωνούν οι φορολογικοί συντελεστές της ψηφιακής λογοτεχνίας με αυτούς των βιβλίων.
  • Η φοροδιαφυγή κοστίζει περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΕ κάθε χρόνο. Επιτροπή του κοινοβουλίου εξέτασε τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το ζήτημα αυτό.